Szukaj w sklepie

Polityka prywatności

Polityka prywatności sklep.senko.biz.pl

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w sklep.senko.biz.pl

  • Kto jest administratorem danych osobowych sklep.senko.biz.pl?

    Administratorem danych osobowych sklep.senko.biz.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

    Senko Hurt Sp. z o.o.

    Kosowo, ul. Mysliwska 4

    83-304 Przodkowo

    NIP: 589-201-27-93

    REGON: 222006806

    KRS:0000489801

    Administrator zarejestrował u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie sklep.senko.biz.pl, który znajduje się w księdze numer 138552.

  • Jak chronimy Twoje dane osobowe?

    Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w sklep.senko.biz.pl politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

    Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:

    • Certyfikat Rapid SSL firmy GeoTrust. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem, a sklep.senko.biz.pl jest szyfrowana 256 bitowym kluczem.

    • Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy sklep.senko.biz.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.

    • System IT sklep.senko.biz.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.

    Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

  • Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

    • Rejestracja



      W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w sklep.senko.biz.pl, dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. Rejestrując się oszczędzasz czas.

      Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać dane z sklep.senko.biz.pl.

      W trakcie rejestracji prosimy o:

      • imię i nazwisko  niezbędne nam do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;

      • adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto)  niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;

      • email  niezbędny do logowania do sklep.senko.biz.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z sklep.senko.biz.pl

      • numer telefonu  niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników)

      Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez sklep.senko.biz.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.